Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Livestream zitting Raad van State over schadevergoeding

11 januari @ 15:45 - 17:30

Op maandag 11 januari om 16.00 uur behandelt de Afdeling bestuursrechtspraak op een zitting een zaak over schadevergoeding vanwege de gaswinning in Groningen. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de Raad van State in Den Haag en is voor belangstellenden via een livestream te volgen.

Livestream

Op maandagochtend 11 januari om 10.00 uur verschijnt op deze pagina een link naar het YouTubekanaal van de Raad van State. Vanaf 15.55 uur is er beeld van de zittingszaal. De zitting begint om 16.00 uur.

Waar gaat de zaak over?
Zitting over de schadevergoeding die de minister van Economische Zaken en Klimaat heeft toegekend aan een man uit Meedhuizen vanwege schade door de gaswinning in Groningen. Het gaat om een bedrag van ruim € 6.000. De man is eigenaar van een woning uit 1900. Hij heeft scheuren in de gevel geconstateerd, die volgens hem te wijten zijn aan de gaswinning. De minister heeft daarop voor een aantal schades een schadevergoeding toegekend, maar voor een aantal schades ook niet. Die schades zijn volgens de minister niet het gevolg van de gaswinning in Groningen. De man kwam tegen dat besluit eerder in beroep bij de rechtbank Noord-Nederland. Volgens hem zijn alle schades wel degelijk het gevolg van de gaswinning. De rechtbank verklaarde zijn beroep in mei 2020 gegrond, omdat voor één van de geconstateerde schades de herstelkosten niet waren meegenomen. De rechtbank vermeerderde de schadevergoeding daarom met een bedrag van € 383,77. De man komt tegen die uitspraak in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Uitspraak nog niet op maandag 11 januari, deze volgt later
De rechtszaak wordt behandeld door de staatsraden Van AltenaPolak en Snijders. Zij doen na afloop van de zitting niet meteen uitspraak. Deze volgt later. Na de zitting zal voorzitter Van Altena aangeven wanneer de uitspraak ongeveer kan worden verwacht. Wilt u op de hoogte blijven? Maak dan gebruik van onze e-mailservice in deze zaak met zaaknummer 202003640/1.

Gegevens

Datum:
11 januari
Tijd:
15:45 - 17:30