Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online kennissessie EPI-kenniscentrum: De veerkracht van de Groninger dorpen

1 december 2020 @ 11:00 - 12:00

Kijk hier de online kennissessie terug!
Op dinsdag 1 december van 11.00 – 12.00 uur voert het EPI-kenniscentrum een live gesprek met Rik van Niejenhuis (directeur Groninger Dorpen), tezamen met Robbert van Barneveld (eigenaar van Marenland Recreatie (Winsum)).

Van Niejenhuis zal vertellen hoe hij aankijkt tegen de dorpen in het aardbevingsgebied. Hoe staan ze er voor, welke dorpen zijn een voorbeeld van veerkracht? Maar ook, waar gaat het niet goed? Waar is noaberschap echt van (levens)belang?

Welke meervoudige vraagstukken zien de bewoners van dorpen op zich afkomen? U kunt daarbij denken aan zaken zoals bijvoorbeeld krimp, vergrijzing, economische impact, bereikbaarheid en dergelijke. En, hoe kan vereniging Groninger Dorpen de komende tijd onder leiding van de nieuwe directeur daar een rol in spelen?

Van Niejenhuis wordt tijdens het webinar bijgestaan door Robbert van Barneveld uit Winsum.
Van Barneveld is ondernemer van Marenland Recreatie, een lokaal bedrijf in recreatie en horeca en vanuit die rol zeer nauw betrokken bij Winsum. Onlangs nog door de ANWB uitgeroepen tot allermooiste dorp van Nederland. Samen met Rik zal hij ingaan op de factoren die een dorp sterk maken en de potentie van recreatie als ‘drager’ voor een regio of dorp, zowel voor de inwoners als de bezoekers.

Tijdens het webinar kunt u natuurlijk ook uw eigen vragen stellen aan de sprekers. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Gegevens

Datum:
1 december 2020
Tijd:
11:00 - 12:00