Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Gronings Gas

10 mei 2019 @ 06:00 - 2 juni 2019 @ 15:00

Ten tijde van de Zilveren Camera expositie in Groningen, Nederlands meest prestigieuze persfotografieprijs, vindt in de Synagoge aan de Folkingestraat de expositie ‘Gronings Gas’ plaats. Deze tentoonstelling brengt alle facetten van de lokale gaswinning in beeld en is te bezoeken van 10 mei t/m 2 juni. Gaswinning is een actueel en prangend onderwerp dat de stichting NonFiction Photo belicht in het kader van ‘solutions journalism’, zogenaamde ‘oplossingsgerichte journalistiek’.

Deze termen willen voornamelijk benadrukken dat de expositie samen met fotografen, journalisten en bezoekers, op zoek gaat naar oplossingen voor de toekomst. Het resulteert in een geëngageerde expositie. Onder andere de ‘Verhalen van Groningen’ projecten van Dagblad van het Noorden (de serie ‘Ik wacht’ en ‘Het verdwenen Groningen’) en lokale fotografen (zoals Kees van de Veen, tevens 2de prijs winnaar van de Zilveren Camera in de categorie ‘Politiek – serie’, Jan Zeeman, Anjo de Haan en Joost Nuijten) doen mee en denken mee ten bate van de volgende generatie Groningers.

Jonge mensen uit de omgeving
Ook de toekomstige generatie zelf wordt niet overgeslagen. Deze komt aan bod in het tweede deel van de expositie en doet en denkt mee door middel van het Canon Young People Programme. Dit project helpt jongeren uit de omgeving beeldverhalen te maken van de gaswinning. Een selectie van hun foto’s vormt nu een letterlijk en figuurlijk beeld van de beleving van de volgende generatie Groningers ten opzichte van lokale gaswinning.

Bezoekersinfo:
‘Gronings Gas’ kent twee openbare tentoonstellingslocaties. Naast een expositie in de Synagoge (Folkingestraat 60, van 10 mei tot en met 2 juni) is de tentoonstelling te bezoeken in Appingedam in juni.

Organisatie-info:
De stichting NonFiction Photo bestaat sinds 2003 en geeft kunst met een missie een podium. Het organiseert onder andere jaarlijks de World Press Photo Exhibition in Groningen. NonFiction Photo organiseert en produceert fototentoonstellingen, educatie- en talentprogramma’s.

Voor meer informatie klik hier.

Gegevens

Begin:
10 mei 2019 @ 06:00
Einde:
2 juni 2019 @ 15:00

Locatie

Synagoge Folkingestraat
Folkingestraat 60
Groningen, 9711 JZ
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *