Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitzending Groningen gaat verder (m.m.v. Susan Top)

26 november 2020 @ 12:30 - 13:30

‘Groningen gaat verder’
Online programma over de toekomst van het gaswinningsdossier

Een fysiek congres is dit jaar helaas niet mogelijk. Kennisplatforms Bouwen en Versterken én Leefbaar en Kansrijk Groningen organiseren daarom dit jaar een online programma: ‘Groningen gaat verder’. Een titel met een dubbele lading. De versterkingsoperatie sluimert voort, de schademeldingen stromen nog steeds binnen en veel Noorderlingen zitten al jaren gevangen in onzekerheid. Maar de titel refereert ook aan de enorme veerkracht van de regio en wilskracht van haar bewoners en ondernemers: we gaan verder!

In het programma komen diverse gasten aan het woord over de stand van zaken in het gaswinningsdossier, het bestuursakkoord dat onlangs is gesloten, de noodzaak van anders omgaan met bewoners en de kansen voor de regio.

De gasten zijn Michel Dückers (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg), Susan Top (Gasberaad) en Sander Wubbolts (Bouwend Nederland). Zij gaan in gesprek over het bewaken van belangen van de bewoner (Susan Top), wat de impact is van aardbevingen op de gezondheid van bewoners (Michel Dückers) en hoe de bouw nu echt meerwaarde kan leveren voor bewoners (Sander Wubbolts).

Tenslotte gaan Rolf Koops en Tom Postmes in gesprek over het bestuursakkoord en de rol van kennis en innovatie in het dossier. Chris Kuijpers (directeur-generaal Bestuur, Ruimte en Wonen bij het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) licht de rol van het ministerie toe.

Hier kunt u de uitzending Groningen Gaat Verder! bekijken.

Gegevens

Datum:
26 november 2020
Tijd:
12:30 - 13:30