Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Week van het Gronings Verzet – Code Rood Groningen

24 augustus 2019 @ 08:00 - 31 augustus 2019 @ 17:00

Hallo Groningen!
 
Van 24 t/m 31 augustus organiseert Code Rood Groningen de Week van het Gronings Verzet. Vorig jaar vonden in dezelfde week het Code Rood actiekamp en de blokkade in Farmsum plaats. Na deze actie is besloten om Code Rood Groningen op te richten, met als doel de verschillende initiatieven in de regio te bundelen in onze gezamenlijke strijd tegen de gaswinning en vóór rechtvaardigheid. Heersende gevoelens van onveiligheid en verontwaardiging over de versterkingsoperatie, schadeafhandelingen, en het afbouwen van de gaswinning laten zien dat de tijd van medeleven en excuses is geweest – het is tijd voor daden! 
Gezien het gebrek aan politieke daadkracht, is nu het moment voor Groningen om een duidelijk signaal af te geven dat de gaskraan écht dicht moet. Code Rood Groningen staat daarom voor burgerlijke ongehoorzaamheid vóór Groningen dóór Groningen.
 
Op 28 april hebben wij onze eerste ActieConferentie gehouden. Er is toen besloten om, net als vorig jaar, een actieweek te organiseren die samenvalt met Gronings Ontzet. Tijdens deze week willen wij de aandacht vestigen op de multidimensionale Groningse problematiek: de procedurele onrechtvaardigheid van versterkingsoperaties en schadeafhandelingen; de destructie van materieel erfgoed, onze leefomgeving, en de sociale cohesie van gemeenschappen; en de immateriële schade die wordt veroorzaakt in de vorm van lichamelijke en psychische klachten onder gasbevingsgedupeerden. In tegenstelling tot 2018 willen we dit jaar een scala aan acties organiseren, zodat individuen en bewegingen de volledige vrijheid hebben (mits in overeenstemming met de Actieconsensus) om hun eigen acties vorm te geven – onder de paraplu van Code Rood Groningen. Naast de door onszelf georganiseerde acties, waaronder het aankleden van de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus, zullen wij ons hierbij vooral op ondersteuning en coördinatie richten, om te zorgen dat iedereen die actief wil deelnemen aan het Gronings Verzet dat kan doen op een manier die bij hen past, en om te helpen bij de realisatie van baanbrekende ideeën en de onderlinge samenhang daarvan. 
 
We nodigen jullie daarom uit om na te denken over eventuele acties voor de laatste week van augustus. Hoe groter de diversiteit, hoe groter onze impact! Daarnaast willen we benadrukken dat we een nieuwe, vooralsnog kleine, beweging zijn die álle hulp kan gebruiken! We hopen dan ook dat alle individuen en groepen, in het verlengde van vorig jaar, een rol willen spelen in de mobilisatie voor onze actieweek. Bovendien kunnen onze werkgroepen (Media & Communicatie, Logistiek, Juridische Bijstand, IT, Support & Recovery, en Mobilisatie) op verschillende niveaus van betrokkenheid nog veel steun gebruiken voor het voorbereiden en plannen van de actieweek. Neem vooral contact met ons op als jullie actief willen worden. We zijn ons ervan bewust dat de hoop soms ver te zoeken is in de provincie, en dat de drempel voor deelname voor veel mensen hoog is. Laat onze gebundelde energie echter een bron van inspiratie en motivatie zijn, zodat we eind deze maand samen sterk kunnen staan in allerlei vormen van protest!
Volg ons in de tussentijd op Facebook (@coderoodgroningen) en Twitter (@CodeRoodGrunn) voor updates, en meld je aan voor onze e-maillijst door een mailtje te sturen naar coderood-groningensubscribe@lists.riseup.net
Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen, en breng vooral ook jullie vrienden en connecties op de hoogte, aangezien wij niet íedereen kennen 😉
We verheugen ons op een grootse samenwerking!
Met strijdbare groet,
Code Rood Groningen – coderood-groningen@riseup.net
P.S. 
Voor jullie eigen fondsenwerving en donaties ten behoeve van de actieweek heeft de nationale Code Rood beweging het volgende rekeningnummer beschikbaar gesteld: 
IBAN: NL55 TRIO 0338 6023 80 o.v.v. Code Rood Groningen

Gegevens

Begin:
24 augustus 2019 @ 08:00
Einde:
31 augustus 2019 @ 17:00