Anneke Schäfer is directeur van de Natuur en Milieufederatie in Groningen (NMG).

Geboren en getogen in Groningen, en na jaren gewerkt te hebben bij Rijkswaterstaat in Lelystad en daarna bij de provincie Flevoland, nu weer terug.

De NMG is een overkoepelende natuur en milieuorganisatie die werkt aan een mooi en duurzaam Groningen. Bij de NMG zijn 52 grotere en kleinere natuur- en landschapsorganisaties aangesloten. Daarnaast werkt de NMG intensief samen met lokale duurzame energie-initiatieven in de provincie. De NMG is trekker van het regionale programma locale energietransitie.

Anneke: “Het raakt mij als ik mensen hoor vertellen dat ze afspraken hebben gemaakt wie welk kind uit bed haalt wanneer er een aardbeving is. Wanneer mensen in tranen vertellen dat ze hun pas opgeknapte boerderij hebben moeten verlaten omdat ze daar niet meer veilig konden wonen. Het heeft zo’n impact op het leven, wonen en werken van de mensen hier en ze voelen zich zo in de steek gelaten door Den Haag.”

“Als deelnemer van het Groninger Gasberaad wil ik me tot het uiterste inspannen om de inwoners van het aardbevingsgebied een stem te geven waar naar geluisterd wordt. Om samen met de partners in het Groninger Gasberaad naar oplossingen te zoeken die in de praktijk werken en om van Groningen weer een plek te maken waar je veilig en met plezier kunt wonen en leven”.