Familievoorstelling BEEF MEE!

ii_iwes1p570_158d8c64d8ecfa66

Van 28 december t/m 8 januari 2017 spelen YoungGangsters, De Noorderlingen en PeerGrouP de familievoorstelling Beef Mee! Een hartverwarmende voorstelling voor jong en oud over wat te doen als de grond onder je voeten beweegt. Met deze voorstelling willen de regisseurs van YoungGangsters, Lotte Bos en Annechien de Vocht de aardbevingsproblematiek landelijk op de kaart zetten én houden.

De ramp achter de ramp

De regisseurs voelen zich aangetrokken tot het thema “rampen”. Ze gingen op zoek naar waar in Nederland een werkelijke ramp plaatsvindt. Lotte en Annechien: Zo kwamen we bij de aardbevingen in Groningen. Al vroeg in het onderzoek ontdekten we dat niet alleen de aardbevingen een ramp zijn maar vooral ook het doolhof van protocollen waar de Groningers met schade mee te maken krijgen. Dat is eigenlijk de ramp achter de ramp.” Ze spraken experts en de Groningers zelf over het onderwerp en vroegen naar hun visie en waar ze tegenaan lopen.

De voorstelling Beef Mee start vanuit de aantrekkingskracht van rampen. Lotte en Annchien: “Wat drijft mensen om een kijkersfile te vormen na een dodelijk ongeluk, om de slagvelden van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog te bezoeken of Ground Zero? Ook conflictgebieden, zoals de Gazastrook en Noord-Korea, trekken steeds meer bezoekers. Is het sensatiezucht, voyeurisme of oprechte empathie?”

In zeer korte tijd maakten ze de voorstelling Beef Mee! Lotte en Annechien: Deze voorstelling is het vooronderzoek voor YoungGangsters rondom de thematiek rampen”. In 2018 komt YoungGangsters met een grote eigen productie over de Ramp.

Plaats Melkema
Beef mee! wordt gespeeld in Plaats Melkema, een eeuwenoude kop-hals-rompboerderij in Huizinge, tevens epicentrum van Groningens zwaarste aardbeving tot nu toe. De boerderij is vanwege de schade gekocht door de NAM en wordt aan Het Groninger Landschap overgedragen. Zij zetten alles op alles om de monumentale waarde van de boerderij te behouden.

Informatie over de voorstelling en de makers vindt u op de website van de PeerGroup. Daar zijn ook kaarten te bestellen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email