Gedenk Huizinge!

Op 16 augustus a.s. is de door gaswinning veroorzaakte beving bij Huizinge 5 jaar geleden.

Een aantal samenwerkende instanties organiseert die avond een ludieke herdenkingstocht vanuit verschillende windstreken naar de kerk van Huizinge. Daar zal kort worden stilgestaan bij de gevolgen van de gaswinning in Groningen en bij wat de provincie nog te wachten staat. Om 22.30 uur, het moment van de beving van 2012, luiden de kerkklokken in Huizinge en de regio. Dat is het signaal voor de deelnemers om terug te lopen naar hun startpunt, als een schokgolf die vanuit Huizinge over de provincie uitwaaiert.
Daarnaast bieden de deelnemende organisaties op hun site een poster aan met de tekst: ‘Dit huis staat nog…’ Die kan op 16 augustus op de voordeur gehangen worden.

NB: Op dit moment zijn nog niet alle details ingevuld, maar nadere informatie is vanaf begin augustus te vinden via de diverse sites en twitteraccounts van de organisatoren.

Organisatie: 
Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, VanGraanNaarBanaan, Houd Groningen Overeind, Platform Kerk en Aardbeving en vele andere knokkers voor de rechten van Groningen. Het Gasberaad faciliteert de organisatie daar waar ze kan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email