Lieve allemaal

Afgelopen donderdag op de avond over het nieuwe regeerakkoord in Bedum, las Ria Mulder het volgende voor:

Berichtje afgelopen maandag naar mijn appgroep ‘Samen Sterk’:

Lieve allemaal, donderdag a.s. is de discussieavond van het Gasberaad over wat het nieuwe regeerakkoord betekent en hoe nu verder. Ik hoop dat jullie er allemaal zullen zijn, in het kader van Samen Sterk. Zelf probeer ik ook nog 1 x de energie op te brengen om te gaan. Na alles wat ik de afgelopen jaren heb ondernomen en de acties waar ik me bij heb aangesloten, kan ik maar tot één conclusie komen……tot dusver is het zinloos gebleken. Ik ben bij alle juridische avonden geweest, bij lezingen, bij de fakkeloptochten, bij Freek, heb 2e Kamerleden bij mij thuis gehad, was bij de bezetting CVW, bij de demonstratie NAM gebouw, bij Annemarie in de Molenberg, bij de voorlichting in Assen, avond in Emmen, heb de mensen, tijdens de voorlichting van Alders in het buitengebied Scheemda gewaarschuwd voor Witteveen en Bos, had gesprekken en mailverkeer met Salet (W&B), gesprek met Hein Haak van de TCBB, met burgemeester Beukema en Den Oudsten. Heb zowel Schotman als Alders bij mij aan de keukentafel gehad. Heb bij Rutte aan tafel gezeten en heb in de kerk aan de Kamerleden mijn verhaal gehouden. We hebben gezorgd dat het achtergehouden rapport van de TCBB Emmen boven tafel kwam. Ik ben lid van de GBB, volg het Gasberaad, zit in ‘Samen Sterk’, sta aan de wieg van Waakzaam Woldendorp en……ik voer al anderhalf jaar een rechtszaak…..!
(Jullie lijsten zullen waarschijnlijk nog langer zijn, want hoeveel energie is er wel niet in dit gasdossier gestoken).

Tot dusver heeft het, wat mij betreft, allemaal zo goed als niets opgeleverd en voel ik me behoorlijk alleen staan. Wat heeft het allemaal nog voor zin?! Wat kunnen we nog doen?! Ik wil wel van alles, maar weet het ook niet meer. Zolang de Groningers zich niet verenigd weten, en zich vooral ook alleen voelen, zullen ze ook niet massaal achter acties gaan staan. We verwijten EZ de bestuurlijk spaghetti, maar ook de Groningers zijn zo verdeeld als het maar kan. Het voert te ver om alle groeperingen hier ook nog eens te gaan noemen, maar verdeeldheid alom.

Laat donderdagavond niet de zoveelste avond zijn dat we het erover gaan hebben, maar waar, alle inspanningen ten spijt, in feite niets uitkomt, want dan verlies je de mensen. In ieder geval merk ik dat ik op ben en dat het vertrouwen, zowel in de overheid, als in het succesvol zijn als Groningers, bij mij ver te zoeken is. Hoe het wel moet…..ik weet het ook niet! Misschien dat jullie wel ideeën hebben. Laten we i.i.g. zorgen dat we donderdagavond ons nog een keer verenigd laten zien en dat we een grote opkomst hebben.

Enkele uren na het versturen van dit bericht realiseerde ik me ook, dat dit nu HET moment is om door te pakken. Er ligt een regeerakkoord, dat nog heel abstract is en straks door de verantwoordelijke minister, of staatssecretaris ingevuld moet worden. Wij moeten zorgen dat wij, Groningers, nu top of mind worden bij deze minister en niet wegzakken naar een onderste plek, zoals het nu in het land wel lijkt te zijn. Wij moeten nummer 1 worden op zijn agenda. En wij moeten hem heel concreet en heel duidelijk maken hoe wij het willen!!! Het nieuwe concept schadeprotocol is daar al een duidelijk voorbeeld van, maar we hebben ook nog andere zaken die de aandacht vragen, waaronder de oude schadegevallen, waar ik er één van ben.

Dus:
1. Hoe zorgen wij dat we bovenaan zijn lijstje komen.
2. en wat willen wij dan concreet.

Daar zou deze avond wat mij betreft over moeten gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email