Praat mee over ‘wonen en leven met aardbevingen’

In het voorjaar hebben veel bewoners in het aardbevingsgebied meegedaan aan de enquête Wonen en leven met aardbevingen, een onderzoek van de Dialoogtafel naar woonbeleving en woningbehoefte. Vorige week zijn daarvan de eerste resultaten gepresenteerd. Meer dan 1000 mensen hebben aangegeven mee te willen werken aan een vervolgonderzoek. De Dialoogtafel organiseert dan ook vijftien bijeenkomsten. Vier grote en elf met een kleiner gezelschap. Deze 1000 mensen hebben inmiddels bericht ontvangen over voor welke bijeenkomst zij worden uitgenodigd.

Vier bijeenkomsten
De vier grotere bijeenkomsten vinden plaats in oktober en zijn toegankelijk voor iedereen die in het aardbevingsgebied woont en mee wil praten.

Thema’s
Tijdens de bijeenkomst gaan we met u in gesprek over thema’s als ‘willen verhuizen’ en ‘leefbaarheid’. Alles uiteraard in relatie tot de aardbevingen. Wanneer zou u bijvoorbeeld gebruik maken van een opkoopregeling? Wat voor gevolgen hebben bepaalde regelingen voor het gebied volgens u? En wat is er volgens u nodig om uw woonomgeving leefbaar en veilig te houden?

Data en locatie vier bijeenkomsten

5 oktober: Trefcentrum in Bedum: 19.00 – 21.00 uur
Professor Mekelstraat 1-5, 9781 JG Bedum

8 oktober: Brede School in Delfzijl: 19.00 – 21.00 uur
Waddenweg 4, 9933 KH Delfzijl

12 oktober: Waardevol Leven in Loppersum: 19.00 – 21.00 uur
Badweg 20, 9919 JC Loppersum

14 oktober: Mainschoar in Kolham: 19.00 – 21.00 uur
Hoofdweg 81a, 9615 AB Kolham

U kunt zelf kiezen op welke avond u komt. Voor de organisatie is het wel noodzakelijk dat u zich aanmeldt. Dat kan viawww.cmostamm.nl/agenda/vervolgonderzoek-wonen-en-leven-met-aardbevingen. Voor vragen over de aanmelding kunt u desgewenst contact opnemen met k.bakker@cmostamm.nl, tel 050-5770101.

Om samen te kunnen zorgen voor goede oplossingen en regelingen die echt passen bij het gebied en de inwoners, zijn uw inzichten van groot belang. We spreken u dan ook graag!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email