Tussenstand NAM

Hoe zit het met de afhandeling van de 6000 oude schadegevallen door NAM? Het bedrijf heeft afgelopen woensdag voor het eerst een kijkje in de keuken gegeven. Op de website publiceerde NAM een zogeheten ‘voortgangsrapportage’ aan minister Wiebes over het verloop. Wat zien we in de cijfers?

NAM laat weten inmiddels 2035 aanboden te hebben verstuurd. Een derde van het totaal dat verstuurd dient te worden, dus. 855 daarvan zijn geaccepteerd, 46 afgewezen, en op 1134 aanboden is nog niet gereageerd.

“Met 901 reacties is nog niet duidelijk vast te stellen of de aanpak succesvol is. Tegelijk is het signaal dat eigenaren die op het bod reageren in 95 procent van de gevallen kiezen het aanbod van NAM te accepteren onmiskenbaar positief,” schrijft minister Wiebes over de cijfers in een brief aan de kamer. Tja, het is natuurlijk maar net hoe je het wilt zien.. “95% reageert positief” klinkt beter dan een kleine 40% van de aanbiedingen die zijn gedaan, zijn momenteel geaccepteerd. En beide zijn waar…

Wij vinden het nog te vroeg om conclusies te trekken, maar houden de voortang voor u goed in de gaten. Wat doen de 1134 gedupeerden die nog niet gereageerd hebben? En: hoe zullen de 4000 mensen die nog wachten op hun aanbod tegen de zaak aankijken? Op 31 mei en 1 juli komt NAM weer met voortgangsrapportages. U hoort weer van ons!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email